Okul Dışı Bireysel Etkinlikler

Okul Müdürlüklerince Sosyal Etkinlik Modülü Uygulama Kılavuzu'nda belirtildiği üzere öğrencilerin okuldan bağımsız olarak okul dışında velilerinin kontrolünde gerçekleştirdikleri sosyal etkinlikler "Sosyal Etkinlik Modülü'nde" "Okul Dışı Bireysel Etkinlikler" adıyla kayıt altına alınacaktır. Öğrencilerin Okul Dışı Bireysel Etkinlik kapsamında katıldıkları etkinliklerin isteğe bağlı olarak veliler tarafından "Sosyal Etkinlik Bilgilendirme Formu" (Ek-1) ile belgelendirilmesi gerekmektedir. Ancak öğrenciler okuldan bağımsız olarak Kılavuzda belirtilen kurum ve kuruluşlar aracılığı ile merkez (Bakanlıklar) veya mülkî idare amiri (Valilik/Kaymakamlık) tarafından izinli/onaylı etkinliklere katılım sağladığı/ürün ortaya koyduğu/performans gösterdiği takdirde Okul Dışı Bireysel Etkinlik gerçekleştirmiş olur. Okul Dışı Bireysel Etkinliklerin Modüle işlenebilmesi için okul yönetimince (sosyal etkinlikler kurulu başkanı) öğrencinin etkinliği gerçekleştirdiği kurum/kuruluş tarafından düzenlenen Sosyal Etkinlik Bilgilendirme Formu'ndaki(Ek-1) bilgilerin eksiksiz ve doğru olarak doldurulduğu ve imzalandığı kontrol edilecek ve uygunluğu tespit edilen formların sınıf/şube rehber öğretmenince Modüle işlenmesi sağlanacaktır. Okul Dışı Bireysel Etkinlikler kapsamında öğrencilerin derece alması durumunda Sosyal Etkinlik Bilgilendirme Formu gerekmemekte olup yalnızca derece alındığını gösteren belge/resmi yazı Sosyal Etkinlik Modülü'ne işlenecektir.

Yayın: 11.06.2019 - Güncelleme: 11.06.2019 08:34 - Görüntülenme: 332
Kaynak: http://tegm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2019_04/08173006_Sosyal_Etkinlik_ModYlY_Uygulama_KYlavuzu.pdf