Haz

Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki Güvercinada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 102 odalı ve 300 yatak kapasiteli uygulama oteliyle öğrencilere iş hayatı öncesi deneyim imkanı sunuyor.

Haz

Küçük yazarların kitapları çıktı. Öğrencilerimle beraber hazırladığımız kitapta bugün mutlu son. Okulun son hafsında kendi ve arkadaşlarının yazdıkları hikayeleri okuyarak ve yorumlayarak geçireceğiz. Bir yılın yorgunluğunu bu kitap bize unutturdu. İnşallah bu bir başlangıç olur öğrencilerim için. İleri ki hayatlarında bol bol okur ve yazarlar... OKUMAK YAŞAMAKTIR.

May

Mayıs- Haziran ayı itibariyle okulumuz genelinde değerler eğitimi kapsamında başlattığımız "Yardımlaşma, Kardeşlik" konulu "BİR KALPTE SENDEN OLSUN" adlı yardım kampanyası projesi için okulumuz öğrenci velileri tarafından gönderilen kumanyalar öncelikle okulumuz içinde ihtiyaç sahibi olan ailelere ve sonrasında yakın çevremizde bulunan ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere hazırlanmıştır.

Kampanya projesini düzenleyen 1.Sınıf  öğretmenlerimize, kampanyaya destek veren okul idarecilerimize ve en büyük desteği sağlayan değerli velilerimize çok teşekkür ederiz.

Haz

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 18 milyon öğrenci, 14 Haziran Cuma günü karne alarak yaz tatiline girecek- Milli Eğitim Bakanlığının yeni çalışma takvimine göre, 2019-2020 eğitim öğretim yılı bir hafta öne çekilerek 9 Eylül'de başlatılacak

Haz

150 yıllık meslek lisesi Bursa sanayisine güç verirken; Rize Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Denizde Güvenlik Eğitim ve Simülasyon Merkezinde eğitim gören öğrenciler, denizcilik sektörünün en büyük eleman ihtiyacını karşılıyor.

Haz

Otomotiv firmalarının önemli sanayi yatırımları yaptığı, modern atölyeleri ve laboratuvarlarıyla dikkati çeken Borsa İstanbul Başakşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerine sanayiyle iç içe mesleki ve teknik eğitim fırsatı sunarak, istihdama kazandırıyor.

Haz

Turizm sektörünün nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak üzere eğitim veren İzmir'deki Konak Alsancak Nevvar-Salih İşgören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerini birer "turizm elçisi" olarak yetiştiriyor.

Haz

Millî Eğitim Bakanlığınca devlet okulları ile "meb.k12.tr" alan adını kullanan 53 bin 266 kurumun internet siteleri için iki yeni tema tasarlandı.

Haz

İzmir Bornova Mazhar Zorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrenciler otomasyon teknolojilerini "endüstri 4.0" laboratuvarında öğreniyor.